SOCIAL MEDIA MARKETING

Social Media Marketing door Online Marketing Bureau

Social media is een manier voor mensen om te communiceren en interactie te hebben online. Hoewel dat al sinds het begin van het World Wide Web was, is het in de laatste 10 jaar geëxplodeerd. Dit is zowel aan het aantal als de populariteit van social media sites te zien. Dit maakt het voor bedrijven ook interessant om aanwezig te zijn op social media, omdat iedereen de posts van een bedrijf kan delen.

macbook visual social media

Openbaarheid

Het publiceren van content is veel eenvoudiger geworden in de afgelopen jaren, dit heeft bijgedragen omhoogschieten het gebruik van sociale media. Niet-technische web-gebruikers zijn nu in staat om de inhoud gemakkelijk bereikbaar te maken op een aantal platforms.

Belangrijk bij een goede social media campagne is dat er een goede postfrequentie is. Social media gaat 24 uur per dag en 7 dagen per week door, vandaar dat het van belang is om niet standaard elke donderdag ochtend om 9 uur een berichtje te plaatsen.

Doelgroep

Met social media is het belangrijk dat je target op de juiste doelgroep. Een groep kinderen van 12 jaar kan bijvoorbeeld helemaal gek zijn van BMW, waardoor zij gaan BMW volgen, maar dit is niet de groep die ook daadwerkelijk die auto gaat kopen. Vandaar dat het belangrijk is om dezelfde taal te spreken als je doelgroep en te targeten op de daadwerkelijke doelgroep.

Verder kijken dan Facebook en Twitter

Veel mensen denken nog steeds dat social media eigenlijk alleen bestaat uit Facebook en Twitter. Social media bestaat uit enorm veel verschillende kanalen die allemaal hun eigen USP’s en doelgroep hebben.

Pieken en dalen

Social media gaat over pieken en dalen. Zo zijn er hele goede tijden om op social media te zitten, wanneer veel mensen de berichten die geplaatst worden ook daadwerkelijk lezen en slechte tijden wanneer bijna niemand op social media zit.

WILT U MET ONS AAN DE SLAG?

Contact

Start typing and press Enter to search